one stop shops for mobile EU citizens

Dokumenta veids ir atkarīgs no tā, cik ilgi kāda persona (un viņu ģimenes locekļi) ir dzīvojusi Lielbritānijā.

Ja Jūs dzīvojat Lielbritānijā mazāk nekā piecus gadus, tad Jūs varat pieteikties reģistrācijas apliecībai, lai pierādītu, ka Jums ir tiesības dzīvot un strādāt Lielbritānijā. Jums tas nav nepieciešams, ja strādājiet, esat pašnodarbinātie, mācieties vai Jums ir pietiekami daudz naudas, lai izdzīvotu. Ģimenes locekļiem nav nepieciešams šis dokuments (lai gan attālākiem ģimenes locekļiem, piemēram, brālim, māsai, tantei, onkulim,ir nepieciešams). Tomēr reģistrācijas apliecība var pierādīt, ka jums ir tiesības strādāt Lielbritānijā vai var atvieglot pabalstu un pakalpojumu saņemšanu. Šeit atrodamas saites, lai lejupielādētu pieteikuma veidlapu reģistrācijas apliecības noformēšanai:

“kvalificēts loceklis” (persona, kas strādā, ir pašnodarbinātais vai studē)

“ģimenes loceklis” cilvēkam, kas strādā, ir pašnodarbinātais vai studē

“attālāks ģimenes loceklis" strādājošam cilvēkam vai pašnodarbinātajam

“neprecējies partneris"  personai, kas strādā, ir pašnodarbinātais vai studē

Maksa katram pieteikumam ir £65.


Ja Jūs dzīvojat un strādājiet, vai esat pašnodarbināta persona Lielbritānijā vairāk nekā piecus gadus, Jūs varat pieprasīt dokumentu, kas apliecina, ka Jums ir pastāvīga dzīvesvieta Lielbritānijā. Tas pierādīs Jūsu tiesības dzīvot Lielbritānijā pastāvīgi. Varat arī saņemt šo dokumentu kā ģimenes loceklis personai, kas strādā vai ir pašnodarbināta Lielbritānijā vairāk nekā piecus gadus. Šeit ir saite, lai lejupielādētu pieteikuma veidlapu par pastāvīgo uzturēšanās atļauju.

Maksa katram pieteikumam ir £65.


Es gribētu saņemt oficiālu dokumentu par savām tiesībām dzīvot UK