one stop shops for mobile EU citizens

As dori sa obtin un document oficial despre dreptul meu de a locui in UK!

Tipul de document depinde de cat de mult timp a locuit acea persoana (sau familie) in UK.

Daca ati locuit in UK pentru mai putin de 5 ani, atunci puteti aplica pentru un certificat de inregistrare ca sa dovediti ca aveti dreptul de a lucra sau a munci in UK. Nu aveti nevoie de el daca deja lucrati, sunteti liber profesionist, sunteti student sau nu va trebuie venit ajutator. De asemenea, familia imediata nu are nevoie de aceste documente (totusi, familia extinsa ca si fratele, sora, matusa, unchiul etc. necesita aceste acte). In schimb, un certificat de inregistrare poate dovedi ca aveti dreptul de munca in UK sau poate face revendicarea de beneficii mai usoara. Mai jos aveti link-uri pentru a descarca formularul de aplicatie pentru certificat de registrare pentru:

Membru calificat” (individul lucreaza, este liber profesionist sau student);

Membru de familie al persoanei care lucreaza, este liber profesionist sau student;

Membrul familiei extinse al membrului calificat;

Partener necasatorit al membrului calificat;

Costul este de £65 pentru fiecare aplicatie.

Daca ati locuit in UK cu loc de munca sau profesie libera pentru mai mult de 5 ani, puteti aplica pentru un document care certifica faptul ca aveti resedinta permanenta in UK. Asta va va dovedi dreptul de a trai in UK permanent. De asemenea, puteti obtine acest document ca si membrul familiei unei persoane care a lucrat sau a fost liber profesionist in UK pentru mai mult de 5 ani. Aici aveti un link pentru a descarca formularul de aplicatie pentru un document de resedinta permanenta.

Costul este de £65 pentru fiecare aplicatie.

Aici aveti un podcast in care se discuta aceasta tema (in Limba Engleza):